muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Abbas i Sharon tornaran a reunir-se la setmana que ve en terra israeliana

El primer ministre israelià, Ariel Sharon, podria entrevistar-se la pròxima setmana amb el president palestí, Mahmud Abbas, àlies Abu Mazen, al seu ranxo privat al sud d'Israel, segons explicà l'assessor del primer ministre israelià, Raaan Gissin.

«No tenim encara una data fixada, però l'agenda es completarà en els pròxims dies en negociacions que mantenen de continu els equips negociadors d'ambdues parts», asseverà Gissin. El funcionari israelià espera que la data de la primera reunió Sharon-Abu Mazen a Israel després de l'elecció de l'últim com a president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) pugui ser anunciada a començaments de la pròxima setmana.

El primer ministre israelià convidà dimarts Abu Mazen a visitar-lo al seu ranxo particular dels Sicòmors, al desert meridional del Neguev, durant la cimera feta a la localitat egípcia de Sharm el Sheikh. A la cimera ambdós mandataris acordaren una cessació mútua de les hostilitats i tot tipus de violència, així com la continuació del diàleg per ambdues parts.

D'altra banda, el portaveu governamental israelià manifestà el seu beneplàcit per la decisió del Govern egipci i del Regne haixemita de Jordània de tornar els seus respectius ambaixadors a Tel Aviv.

«Tant (el president d'Egipte, Hosni) Mubarak, com el rei Abdala II de Jordània ens deixaren clar durant la cimera que autoritzarien la tornada dels seus ambaixadors. Nosaltres (Israel), mai no retirarem els nostres representants diplomàtics del Caire o d'Amman», explicà Gissin. Un funcionari del Gabinet egipci va confirmar la notícia i va informar ahir que l'ambaixador egipci tornarà en una setmana o deu dies a la capital israeliana de Tel Aviv.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris