algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El Quartet demana a les parts que aprofitin la nova ocasió per la pau

EUA, Rússia, l'ONU i la UE són els impulsors del Full de Ruta

El Quartet integrat per EUA, Rússia, l'ONU i la UE insta palestins i israelians a aprofitar la nova oportunitat per a la pau que suposa l'alto el foc firmat ahir a Sharm el Sheikh (Egipte) pel primer ministre israelià, Ariel Sharon, i el president de l'ANP, Mahmud Abás. El Quartet, en general, i Estats Units, en particular, és l'impulsor del pla de pau per al Pròxim Orient conegut com Full de Ruta, el primer pas del qual és l'establiment d'un alto el foc entre israelians i palestins.

En unes declaracions a Detroit, on el president nord-americà, George W. Bush, defensava ahir la seva proposta pressupostària, el portaveu de la Casa Blanca, Scott McClellan, digué que «la cessació de la violència i del terrorisme és un pas important al camí per posar fi al terrorisme a la regió i desmantellar la infraestructura terrorista, com exigeix el Full de Ruta».

Estats Units, prometé McClellan, «continuarà complint la seva part per ajudar a les parts a avançar per al compliment de la meta de dos Estats, l'israelià i el palestí, que convisquin pacíficament». El secretari general de l'ONU, Kofi Annan, acollí amb satisfacció l'anunci d'alto el foc, del que opinà que ofereix una oportunitat per reprendre el procés de pau. Annan subratllà que «després de quatre anys de mort i sofriment, ofereix una oportunitat per reprendre el procés de pau», estancat des de l'esclat de la segona intifada, el setembre de 2000.

L'Alt Representant de l'UE per a la Política Exterior i de Seguretat, Javier Solana, digué que la cimera de Sharm El Sheikh demostra que hi «ha una oportunitat per a la pau, que no s'ha de desaprofitar». Per la seva part Alexandr Kaluguin, emissari rus per al conflicte, considerà que «l'acord assolit és molt positiu, però el camí per a la creació d'un estat palestí independent serà llarg».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris