algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Bush reforça la despesa en defensa i la retalla en els programes socials

El president d'EUA, George W. Bush, presentà ahir davant del Congrés un pressupost de 2,57 bilions de dòlars que inclou retalls en diversos programes governamentals de caire social, mentre eleva la despesa militar i en seguretat interior, amb l'objectiu de vèncer la guerra al terrorisme.

Tanmateix, els retalls tenen com a objectiu retallar l'elevat dèficit pressupostari a la meitat del seu Producte Interior Brut (PIB) com prometé abans de 2009. Així Bush assegurà que s'havia calculat la cancel·lació de programes «en funció de l'èxit, no per les bones intencions o els diners gastats, sinó pels resultats obtinguts».

Els presposts generals de 2006, que seran aplicats a partir del pròxim 1 d'octubre, compten amb que les condicions econòmiques afavoreixin un augment del 6,1% dels ingressos, fins als 2,18 bilions de dòlars, mentre que les despeses creixeran un 3,5%, fins als 2,57 bilions de dòlars.

El pressupost, que retalla les despeses en 150 programes públics, conté reduccions dels subsidis agrícoles i l'atenció mèdica a les persones amb menys recursos econòmics i a veterans de guerra, així com a la protecció del mediambient i l'educació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris