nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

La lluita contra Al Qaeda centra la conferència contra el terrorisme

Experts de més de 50 països es reuneixen a Aràbia Saudita

Aràbia Saudita inaugurà ahir una conferència internacional antiterrorista amb una crida en favor d'una estratègia global contra la violència i la delinqüència organitzada, i una advertència que serà una lluita llarga i amarga. El príncep saudita, Abdala bin Abdelaziz, el país del qual és bressol de l'Islam i terra natal del terrorista Ossama Bin Laden, instà davant dels delegats de més de 50 països que assisteixen a la reunió a crear un centre internacional que dirigeixi la lluita contra el terrorisme.

«La principal missió del centre serà l'intercanvi d'informació de forma immediata», digué el príncep, governador de facte del ric regne wahabí, en la sessió inaugural. La reunió, en la qual estan representades organitzacions internacionals i regionals, incloses l'ONU, l'Interpol i la Lliga Àrab, és la primera d'aquest tipus a Aràbia Saudita, país involucrat des de fa més de dos anys en una campanya contra suposades cèl·lules de la xarxa Al Qaeda.

«Sabem que el perill del terrorisme no desapareixerà del dia a la nit i que la nostra guerra contra aquest mal serà llarga i amarga, però estam segurs que al final la victòria l'obtindran les forces que lluiten per la pau», digué l'hereu saudita. També vinculà el terrorisme amb «xarxes especialitzades al blanqueig de diner i el narcotràfic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris