lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

L'aliança xiïta assegura que ha obtingut almenys el 55 per cent dels vots a l'Iraq

Segons el Comitè Electoral els resultats preliminars en sis ciutats els atorguen la victòria

67232

Els iraquians xiïtes aclamen l'aliança forma per partits d'aquesta confessió com a guanyadora.

L'«Aliança Iraquina Unida» (AIU), integrada pels principals grups xiïtes confessionals assegurà ahir que «té informació» que la seva llista obtingué almenys el 55 per cent dels vots en les eleccions generals del passat diumenge a l'Iraq.

Aquesta notícia, confirmada per Haidar al Musaui, portaveu del Congrés Nacional Iraquià, membre també de l'AIU, precedí unes declaracions de la Comissió Electoral Independent (CEI), segons les quals els resultats preliminars en sis ciutats, inclosa Bagdad, atorguen la victòria a l'esmentada aliança xiïta.

La Llista confessional hauria guanyat a la capital, així com a les ciutats meridionals de Nayaf, Kerbala, Dhi Qar, Al Muzana i al Qadisiya. La «Llista Iraquiana», del primer ministre interí, Iyad Alaui, ocuparia el segon lloc, segons declara Safuat al Rashid, membre de la CEI, en una conferència de premsa.

Al Rashid assegurà que la comissió ha finalitzat «el recompte d'1.600.000 vots», dels quals digué que l'AIU obtingué 1.164.770 i la «Llista Iraquiana» 274.669, mentre que la «Llista Iraqiún», del president interí, Ghazi Al Yauar, aconseguí 10.945 vots. També assenyalà que el Moviment dels Democràtics Independents, d'Adnan Pachachí, obtingué 4.676 vots, mentre que la resta dels vots escrutats els aconseguiren «altres grups» iraquians. Rashid insistí que la CEI «no considera que aquests resultats són els definitius a causa que el recompte de vots a tot el país encara no ha finalitzat».

A més, descartà que els resultats finals puguin ser anunciats dins de tres dies com afirmà dimecres el president de la CEI, Abdelmohsen a l'Hindaui. Musaui, per la seva part, insistí que «els representants de l'AIU que supervisen el recompte de vots ens confirmaren que la nostra llista ha aconseguit almenys el 55 per cent dels vots» a tot el país.

A més, afirmà: en «algunes zones hem aconseguit el 99 per cent del suport dels votants», en probable al·lusió a les àrees únicament poblades per xiïtes com Nayaf, Kerbala i Kufa. «Esperam que la CEI quan anunciï els resultats no digui que la nostra llista obtingué menys que el 55 per cent», afegí Musaui.

El dia de les eleccions hi hagué una massiva afluència al nord kurd i el sud xiïta, i una aparent abstenció sunnita a les zones on aquesta comunitat és majoritari i on regna la inseguretat per ser aquestes àrees els principals feus de la insurgència al país.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris