algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'ambiciós programa de Bush pel segon mandat suscita escepticisme

El president George W. Bush presentà, amb determinació encara que sense entrar en detalls, un ambiciós programa de govern que suscita nombrosos interrogants de cara al seu segon mandat. Bush emprengué el matí d'ahir una gira per cinc estats per convèncer una dividida opinió pública dels Estats Units i un polaritzat Congrés sobre la necessitat de privatitzar parcialment el sistema públic de pensions.

La seva secretària d'Estat, Condoleeza Rice, també inicià un viatge que la portarà a vuit països europeus, Israel i Cisjordània, per restaurar les relacions transatlàntiques debilitades per la crisi de l'Iraq i establir les bases per a la creació d'un Estat palestí.

«La meta de dos Estats democràtics, Israel i Palestina, vivint un vora l'altre en pau està a l'abast de la mà i Estats Units els ajudarà a assolir-la», declarà dimecres Bush en el seu discurs sobre l'estat de la Unió. No hi hagué resposta immediata a aquestes paraules per part d'Israel, el més proper aliat de Washington a la regió, ni dels palestins, expectants després de l'aïllament al qual es veïeren relegats durant el primer mandat de Bush.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris