muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Castro afirma que Cuba pot prescindir tant de la UE com dels Estats Units


El president cubà, Fidel Castro, afirmà dimarts al vespre que el seu país «no necessita els Estats Units ni Europa, ja que ha après a prescindir-ne». «Senyors, ho he de dir amb total honestitat, Cuba no necessita els Estats Units, Cuba no necessita Europa. Quina cosa tan deliciosa poder dir això, ha après a prescindir-ne», afirmà en una sessió especial del Congrés Mundial d'Alfabetització.

En un discurs de gairebé quatre hores, Castro es referí a l'acord de la UE de suspendre temporalment les seves sancions a Cuba, imposades el 2003. Els països de la UE «ens perdonen, de quin crim, de quin pecat?», es demanà Castro. «Ara alguns ens volen perdonar durant uns mesos fins a juny», digué el mandatari referint-se a la pròxima reunió de la UE per revisar la posició respecte de Cuba.

Afegí que el tracte rebut pel seu país és com en el cas «d'algú condemnat allà per Texas, que era a la capella ardent, que posa un recurs i li posposen la vida uns mesos més», referint-se a l'Estat dels EUA on es duen a terme execucions de condemnats a mort.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris