algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Amnistia i HRW demanen que els crims de Darfur siguin remesos al TPI

Les principals organitzacions mundials de Drets Humans, Amnistia Internacional i Human Rights Watch, han reclamat al Consell de Seguretat de l'ONU que remeti al Tribunal Penal Internacional (TPI) el processament dels sospitosos de violacions de Drets Humans a la regió sudanesa de Darfur (l'oest del país), tal com recomana l'informe d'una comissió independent de Nacions Unides, les conclusions del qual foren anunciades ahir.

Per la seva banda, els Estats Units han proposat que es constitueixi un tribunal 'ad hoc' i fins i tot ha advertit que no participarà en «la legitimació del TPI». Una comissió de Nacions Unides va concloure ahir que l'Executiu sudanès i les milícies progovernamentals cometeren «violacions serioses» de la llei internacional a la regió sudanesa de Darfur, però precisà que no cometeren genocidi. Això no obstant, recomana que s'investiguin els presumptes crims perpetrats.

La comissió assenyala també que encara que sembla que el Govern i les milícies àrabs 'janjawid' no varen cometre un genocidi, sí que són culpables de tortures, violacions, saqueigs i assassinats de civils.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris