algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Un vídeo mostra que l'Hércules britànic fou abatut per un míssil dels insurgents

Segons Al Jazira, el vídeo procedeix del braç armat de la Resistència Nacional Islàmica

La cadena de televisió Al Jazira mostrà ahir unes imatges de vídeo en la qual es mostra com un grup d'insurgents preparen un míssil i tot seguit tomen un avió, suposadament l'aeronau britànica que ahir caigué al nord de Bagdad. Segons la cadena, el vídeo procedeix de les Brigades de la Revolució de 1920, braç armat de la Resistència Nacional Islàmica, grup que ha reivindicat altres atacs, encara que no és un dels més actius de la insurgencia iraquiana.

La cadena mostra diversos insurgents preparant un míssil i disparant-lo, i després pot apreciar-se com el coet assoleix l'avió i aquest cau al terra en flames. Les següents imatges són de les despulles de l'avió escampades en un àmplia zona molt plana. Segons el comunicat emès amb el vídeo, «quaranta oficials britànics viatjaven dins l'avió, i tots estan morts».

Hores abans, un altre grup diferent havia reivindicat a Internet l'atac de l'avió, en aquest cas Ansar a l'Islam, sense que hi hagués cap mitjà de conèixer la veracitat de les seves afirmacions. La Resistència Nacional Islàmica féu la seva aparició el juliol de 2003, i el seu braç armat pren el seu nom de la revolució que el 1920 tengué lloc a Iraq contra l'ocupació militar britànica.

L'avió, un Hércules C-130 de la Força Aèria Britànica, procedia de Bagdad i es dirigia a la ciutat de Balad. El Govern britànic ha reconegut que deu militars es troben desapareguts, i presumptament morts, després de l'incident d'ahir, però encara no ha confirmat que l'aparell fos derribat per foc hostil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris