cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Un atemptat amb cotxe bomba causa la mort del líder de Hamàs a Damasco

El dirigent del moviment islamista palestí Hamàs, Ezedin Cheij Jalil, de 40 anys, resultà mort ahir a Damasc en un atemptat l'autoria del qual fou reconeguda per responsables de Defensa d'Israel. Jalil formava part d'un grup de 400 activistes islàmics expulsats el 1992 pel govern israelià de Yitzhak Rabin al Líban. L'atemptat, en el qual també resultaren ferits tres transeünts, es produí en un barri d'Al Zahira, al sud de Damasc. Un veí indicà que l'explosió es produí quan Jalil posà en marxa el vehicle.

Responsables de Defensa d'Israel, entrevistats ahir vespre pel segon canal privat de televisió israeliana, admeteren «de manera oficiosa» que Israel és responsable de l'assassinat de Jalil.

«Israel calla i confirma (la seva responsabilitat) pel seu silenci», afegí el corresponsal militar.

Després de l'atemptat, Hamàs assegurà en un comunicat que «no hi ha cap canvi respecte a la política de lluitar i enfrontar-se a l'agressió sionista del nostre poble» encara que es reserva el dret de «respondre a aquest crim covard en el moment i al lloc més adequats per als interessos del poble palestí«, segons el text.

Aquesta és una resposta a l'afirmació realitzada poc abans pel seu braç armat a Gaza, les Brigades Ezedin al Qasam, que anunciaren que traslladarien a l'estranger la lluita contra Israel.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris