algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Els insurgents demanen ajuda al poble iraquià per «aterroritzar a l'enemic ocupant i usurpador»

Asseguren en un comunicat que intensificaran els seus atacs i convertiran el país «en un infern»

Els insurgents advertiren ahir, en un comunicat, que intensificaran els seus atacs en els pròxims dies en diferents regions d'Iraq, i demanaren suport al poble iraquià per «aterroritzar a l'enemic». «Els pròxims deu dies seran dies de l'infern per als ocupants i els usurpadors americans», assegura la nota firmada per la «Resistència Islàmica Nacional, Brigades de la Revolució del 20 a Iraq».

El comunicat, donat a conèixer a la pàgina web de la televisió àrab per satèl·lit Al Jasira, també amenaça amb nous atacs contra iraquians als qui acusa de col·laborar amb les «forces d'ocupació», en referència a les forces de seguretat nacionals.

«Els ocupants només entenen el llenguatge de la sang, i la resistència els cremarà», afegeix el document, en el qual s'afirma que els membres del grup han perpetrat desenes d'atacs contra les forces dels Estats Units a Iraq. «Els nostres combatents mataren més de 117 soldats americans en uns 100 atacs realitzats a Bagdad, Al Anbar, Baquba, Mosul i Salahedin contra vehicles militars i bases dels marines d'EUA», afirmava l'escrit, sense precisar la data.

Acusà les forces d'EUA de «no revelar les seves vertaderes pèrdues», i de «no anunciar molts dels atacs de la resistència» contra ells. Els grups insurgents han realitzat nombrosos atacs contra comissaries de Policia i centres de reclutament en l'últim any, que han llevat la vida a centenars de persones. Ahir mateix, set joves aspirants a la Guàrdia Nacional resultaren morts quan l'autobús en el que viatjaven fou tirotejat per diversos desconeguts al districte d'Al Yamiya de Bagdad.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris