nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Bush posa fi a la majoria de les sancions econòmiques a Líbia

Firmà l'ordre que aixeca l'embargament, en vigor des de 1986

El president d'EUA, George W. Bush, posà ahir fi a la majoria de les sancions econòmiques a Líbia, especialment l'embargament comercial després que aquest país renuncià als seus programes d'armes de destrucció massiva.

L'anunci d'ahir segueix una altra decisió d'abril passat en la qual la Casa Blanca autoritzà, per primera vegada des de 1986, que les empreses d'EUA invertissin en el sector libi d'hidrocarburs.

Bush firmà ahir una ordre executiva que aixecà l'embargament, en vigor des de 1986, però mantingué part de les sancions relacionades amb el suport de Líbia al terrorisme.

A més, les sancions aixecades ahir permetran la compra de petroli libi, l'alliberament de 1.300 milions de dòlars en actius libis congelats a EUA i l'establiment de vols d'aviació civil entre ambdós països.

En la seva decisió, divulgada per la Casa Blanca en un comunicat i un missatge al Congrés i a diversos departaments del Govern nord-americà, Bush recordà que Líbia acceptà el desembre passat desmantellar els seus programes d'armes de destrucció massiva -especialment el nuclear- i de fabricació de míssils d'abast mitjà del tipus Scud.

El dirigent de Líbia, Muamar Gaddaffi, acordà el desembre passat amb els Estats Units i el Regne Unit posar fi a aquests programes. «Aquest pas ha estat pres en resposta a les accions que Líbia ha emprès en els últims nou mesos... sobre els seus programes d'armes de destrucció massiva», assenyalà Adam Ereli, un portaveu del Departament d'Estat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris