cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

El Govern iranià no accepta les exigències de l'OIEA sobre l'urani

El Govern iranià torna a llançar un repte a la comunitat internacional en rebutjar les exigències de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) de cessar les activitats d'enriquiment d'urani.

Teheran «no acceptarà les exigències» formulades per l'OIEA perquè són «il·legals» i «no suposen cap obligació per a Iran», digué ahir el secretari del Consell Nacional de Seguretat, Hasan Rowhani. Durant una conferència de premsa, Rowhani assenyalà que «qualsevol resolució que cerqui obligar-nos a la suspensió (de l'enriquiment d'urani) és inacceptable i, per tant, no l'acatarem».

La Junta de Governadors de l'OIEA reunida ahir a Viena aprovà per unanimitat una resolució que insta Teheran a suspendre de manera definitiva i immediata l'enriquiment d'urani, activitat que pot tenir un ús civil o militar. A més, l'OIEA establí la pròxima reunió de la Junta el 25 de novembre com a termini perquè aquest país aclareixi tots els dubtes restants sobre el seu programa atòmic.

Rowhani advertí que el seu país abandonarà el Protocol Addicional si la Junta de l'OIEA du el cas d'Iran al Consell de Seguretat de l'ONU.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris