nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

Iraq no tenia armes de destrucció massiva

El règim del deposat president iraquià Saddam Hussein no tenia armes de destrucció massiva, encara que sí planejava la seva producció, segons l'esborrany de l'informe final del grup creat per EUA per cercar aquell tipus d'armament a Iraq. El cap del grup d'inspectors, Charles Duelfer, està enllestint la redacció de l'informe, en el qual no hi ha novetats sobre l'absència d'armes de destrucció massiva a Iraq, però sí sobre les intencions del règim de Saddam de tornar a produir aquelles armes una vegada l'ONU aixecàs les seves sancions imposades el 1991.

Segons indicaren ahir informacions de premsa que citen alts càrrecs de diversos països que han vist les principals conclusions del document, Saddam Hussein tenia la clara intenció de produir armes químiques, biològiques i nuclears. Aquest objectiu estava facilitat per l'existència de laboratoris clandestins operats pel servei secret iraquiana, en els quals es podien produir petites quantitats d'agents químics i biològics letals, per utilitzar-los probablement per a assassinats selectius i no per a matances massives. A més, Iraq havia avançat molt poc en la reactivació del seu programa nuclear, segons el document, que ha començat a circular entre membres del Govern d'EUA.

Però l'informe assenyala que Iraq no tenia les grans quantitats d'armes químiques i biològiques que Estats Units li va atribuir, en el qual va constituir el seu principal argument per a la invasió d'aquest país el març de 2003. L'informe elaborat durant 15 mesos per un equip de 1.200 persones, compost per experts militars i agents del servei secret dels Estats Units, estarà conclòs en les pròximes setmanes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris