nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Almenys 60 morts en la jornada més cruenta dels darrers sis mesos a Bagdad

Un grup lligat a l'islamista radical Abu Musab al-Zarqaui reivindica els atemptats

83252

Almenys 47 persones moriren ahir quan féu explosió un cotxe bomba davant una comissaria a Bagdad.

Més de seixanta persones mortes en sengles atemptats a Bagdad i aa Baquba i en una sèrie de cruents combats a la conflictiva ciutat de Ramadi convertiren la jornada d'ahir en una de les més sangonoses de les últimes setmanes a Iraq, i la més cruenta en l'últim semestre a la capital.

La Policia iraquiana tornà ahir a ser objecte d'un cruent atemptat de la insurgència iraquiana, que deixa almenys 47 morts, en fer explosió un cotxe bomba dirigit contra la comissaria central de Policia de Bagdad.

140 persones més resultaren ferides, la meitat d'elles en estat greu, segons afirmaren fonts del Ministeri de Sanitat.

La comissaria alberga un centre de reclutament policíac, i està situada en ple centre de la ciutat, en el carrer del Xeic Maaruf, al final de l'avinguda Haifa, escenari en la darrera setmana de violents combats entre grups armats i militars nord-americans i iraquians.

Atac
Poc després un nou cotxe bomba feia explosió. Un conductor suïcida va morir i un vianant resultà ferit de gravetat quan féu esclatar el vehicle que conduïa al pas d'un comboi de tres vehicles totterreny, com els que utilitzen els contractistes estrangers i les diferents agències nord-americanes que operen a Iraq.

També la ràdio informà que almenys vuit persones perderen la vida en enfrontaments a l'esmentada localitat, una de les que integren el denominat «triangle sunnita», cor de la insurgència a Iraq.

Les escaramusses van esclatar durant el matí i es van prolongar fins ben entrat l'horabaixa, fet pel qual no descartava que el nombre de víctimes mortals pogués elevar-se en les pròximes hores.

Un altre dels vèrtexs d'aquell violent triangle, que cobreix una de les zones més feraces d'Iraq, és la ciutat rebel de Baquba, escenari ahir d'un atemptat contra un grup d'agents de les Forces de Seguretat iraquianes.

«Els policies estaven en el minibús quan dos cotxes li van tancar el pas en ple centre de la ciutat. Diversos homes sortiren dels dos vehicles i començaren a metrallar-ho», explicà un portaveu policíac.

Els agents i el conductor procedien de la ciutat kurda de Qanaqin i es dirigien a Baaquba amb la intenció de recollir els seus passaports, i poder així viatjar avui cap a Jordània per realitzar un curs d'especialització policíaca.

El grup Tawhid wal Jihad (Monoteisme i Guerra Santa), lligat a l'islamista radical jordà Abu Musab al-Zarqaui, s'ha responsabilitzat dels dos atemptats en una pàgina d'Internet. «Per la gràcia de Déu, un dels Lleons de les nostres brigades de màrtirs va ser capaç de sacsejar un centre de policies voluntaris apòstates», expliquen a internet.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris