nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Colin Powell, preocupat per la involució democràtica russa

Sembla que Putin vulgui augmentar el seu ja ampli poder

El secretari d'Estat nord-americà, Colin Powell, va dir ahir que estava preocupat pels amplis canvis polítics que impulsa el president rus Vladimir Putin. «De fet això és un retrocés d'algunes de les reformes democràtiques, com ho veu la comunitat internacional, que van ocórrer en el passat», va dir Powell. Putin va ordenar dilluns importants canvis en el sistema polític rus per combatre al terrorisme, però immediatament va enfrontar acusacions que estava aprofitant-se del sangonós setge d'aquest mes a una escola a Beslan per incrementar el seu poder. El líder del Kremlin va dir als funcionaris russos que volia una nova llei electoral per limitar el nombre de partits polítics i per tenir el control total de la nominació dels líders regionals. «Nosaltres entenem la necessitat de lluitar contra el terrorisme (...) però en l'intent d'actuar contra els terroristes, pens que s'ha de trobar l'equilibri adequat per assegurar-se de no estar avançant en una direcció que es desviï de les reformes democràtiques o del procés democràtic», va dir Powell. El funcionari nord-americà va dir que Washington esmentarà el tema a Moscou «en els pròxims dies».

Cap segrestador viu
El fiscal general rus, Vladimir Ustinov, va negar ahir que un segrestador de l'escola de Beslan escapàs de les Forces de l'ordre russes, assegurant que tots els membres del comando estan morts, excepte un txetxè, acusat de «terrorisme».

«Les informacions segons les quals un dels terroristes ha pogut escapar dels investigadors no han estat confirmades», va declarar Ustinov. La premsa russa es va referir a la possible fugida de membres del comando durant el tràgic desenllaç del segrest de l'escola a Beslan (Ossètia del Nord), en el qual van morir almenys 339 persones.

«Després de l'alliberament dels ostatges, es van trobar 30 cadàvers de terroristes, així com un altre cos d'un bandit, i un detingut, Nurpacha Kulaiev», va afegir Ustinov. «I segons els testimonis de les víctimes, els atacants no eren més de 32», va assegurar, i va afegir que dels «30 terroristes liquidats durant l'operació especial, 14 han estat identificats fins ara».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris