cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Rècord de participació en els comicis legislatius celebrats a Hong Kong

Els comicis legislatius d'ahir a Hong Kong registraren el nivell de participació més alt dels celebrats des que el Regne Unit tornà la colònia a Xina, el 1997, posant de manifest l'avenç democràtic de l'enclavament. El resultat de la votació és menys sorprenent, ja que el sistema electoral vigent permet al règim xinès de garantir-se un legislatiu afí al cap de l'Executiu.

Les xifres finals indiquen que votaren més de la meitat dels 3,2 milions de votants registrats per elegir, per sufragi directe en les cinc circumscripcions en les quals està dividit el territori, a trenta dels seixanta escons del Consell Legislatiu (Parlament unicameral). L'altra meitat del fòrum legislatiu sortirà de les 28 «circumscripcions professionals», on tenen únicament dret a sufragi uns 200.000 empresaris. En aquest apartat, el nivell de participació arribà fins al 60 per cent.

El secretari financer d'Hong Kong, Henry Tang, no dubtà a interpretar aquest resultat com «el reflex de la maduresa creixent del nostre sistema democràtic, en el qual tots desitgen participar i tenir una veu en la manera de com governar Hong Kong».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris