cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

L'huracà Iván colpeja Jamaica i s'aproxima a Cuba i als Estats Units

Almenys dues persones moriren ahir a Jamaica a causa de l'huracà Iván que colpejà l'illa amb vents de fins a 230 km per hora i pluges torrencials i segueix rumb a les Illes Caiman i Cuba, on milers de persones foren evacuades. L'huracà podria arribar a Estats Units demà o dimarts.

El cicló, el pitjor que hagi arribat a la regió en dècades, ha causat la mort d'almenys 29 persones des que començà a devastar el Carib el passat dimecres.

Abans de fuetejar Jamaica, l'Iván causà la mort d'almenys 27 persones a Granada, cinc a Veneçuela, quatre a la República Dominicana i una a Trinitat i Tobago. Ahir una dona i un nin moriren a Jamaica per la violència del fenomen.

L'huracà «podria reforçar-se en les pròximes 24 hores», anuncià el centre dels Estats Units d'huracans amb seu a Miami. Actualment, l'Iván està classificat en la categoria 4 de l'escala de Saffir-Simpson, amb un màxim de 5.

Les ciutats de la costa sud-oest foren de les més afectades amb ones que van arribar als set metres d'alçada.

A Cuba, el govern decidí evacuar unes 760.000 persones i autoritzà per primera vegada la utilització de la xarxes de túnels militars de l'illa per refugiar la població.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris