cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El «New York Times» publica les imatges dels soldats morts a Iraq

El diari reprodueix les fotografies dels mil militars caiguts al conflicte

El diari The New York Times publica en la seva edició d'ahir les fotografies en blanc i negre dels mil militars dels Estats Units morts a Iraq des del començament de la guerra i recorda que aquest és el major nombre d'efectius dels Estats Units morts en un enfrontament bèl·lic des de la guerra de Vietnam.

A més, el diari dedica en la seva edició electrònica un espai als caiguts, en el qual s'ofereixen algunes estadístiques, entre les quals destaquen la que fa referència que més del 70 per cent dels militars morts són soldats i que més del 20 per cent són marines.

Més de la meitat dels militars que han perdut la vida a l'Iraq formen part dels escalafons més mal pagats de la jerarquia militar, mentre que tres de cada quatre soldats moriren en actes hostils, molts d'ells a causa de l'explosió de bombes artesanals, del foc d'armes lleugeres i d'atacs amb coet. Tan sols un 25 per cent morí a causa de malalties o d'accidents, entre els quals destaquen els d'helicòpter i camió i els provocats pel tret d'armes.

Quant a l'edat, la mitjana d'edat se situa en els 26 anys. El més jove tenia 18 anys i el major, 59 anys. El reportatge mostra que prop de la meitat dels militars morts estaven casats, segons les dades oficials, entre els quals figuren alguns cossos sense reconèixer i tres civils que treballaven per a l'Exèrcit.

El diari assenyala que els soldats a jornada parcial, guardaespatlles i reservistes preparats en principi per afrontar huracans i inundacions han estat cridats per participar a la guerra en un nombre no vist fins al moment en cinc dècades. «Iraq s'està convertint en el seu conflicte», n'indica eNew York Times en al·lusió a aquests soldats a temps parcial, molts dels quals moriren durant aquesta primavera i durant l'estiu.

Per la seva part, eWashington Post també exhibeix les fotografies en color dels militars morts des de l'1 de juliol i precisa, sota cada fotografia, l'edat, la identitat, la unitat i les condicions en les quals es produïren les seves respectives morts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris