cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Rússia anuncia atacs preventius contra terroristes «en qualsevol lloc del món»

L'informe del fiscal general rus no esmenta noms ni al·ludeix al conflicte txetxè

72458

Putin va assistir a un ofici per les víctimes de Beslan.

El cap de l'Estat Major rus, el general Iuri Baluyevski, va advertir ahir que Rússia està disposada a atacar bases terroristes «en qualsevol regió del món» i que l'elecció dels «mitjans d'atac serà determinada per la situació concreta a cada regió».

Aquesta advertència, sobre la qual l'OTAN no va voler pronunciar-se, coincideix amb la presentació al president Vladimir Putin, per part del fiscal general rus, del seu informe sobre la presa d'ostatges, que no esmenta la identitat dels segrestadors ni estableix cap vincle entre aquesta tragèdia i el conflicte de Txetxènia.

«Respecte als atacs preventius a bases terroristes, farem tot el necessari per liquidar les bases terroristes en qualsevol regió del món», va declarar el general Baluyevski. «L'elecció dels mitjans d'atac serà determinada per la situació concreta a cada regió», va afegir el general, qui va aclarir que «això no significa que (Rússia) hagi d'efectuar atacs nuclears».

L'OTAN no va voler pronunciar-se sobre aquestes paraules, malgrat que es produís just després de la reunió de Baluyevski amb el comandant suprem aliat a Europa (SACEUR), el general dels Estats Units James L. Jones, a Moscou. «No tenc comentaris que fer al respecte», va manifestar una font aliada, qui va qualificar de «casualitat» que les declaracions de Baluyevski arribassin després de la reunió amb el seu homòleg d'Estats Units.

Així mateix, l'esmentada font es va fer ressò que aquesta política d'atacs preventius per part de Rússia no va ser discutida a la reunió extraordinària del Consell OTAN-Rússia a nivell d'ambaixadors.

D'altra banda, el ministre britànic d'Afers Estrangers, Jack Straw, qualificà de «comprensible» l'advertiment de Rússia de possibles atacs preventius. «Crec que la reacció del president Putin és comprensible», va declarar el ministre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris