nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Prodi afirma que és legítim que la UE demani explicacions a Rússia

El president de la Comissió Europea (CE), Romano Prodi, digué ahir que és «legítim» que la UE demani explicacions a Rússia sobre les circumstàncies que desembocaren en la matança de l'escola de Beslan, a la república d'Ossètia del Nord.

Prodi intervingué en la polèmica pels aclariments sol·licitats al Kremlin, poc després de la tragèdia, per Bernard Bot, ministre d'Exteriors d'Holanda, país que ostenta aquest semestre la presidència de la Unió, i assenyalà que la demanda d'informació és «una cosa natural entre amics».

La de Belsan, afirmà el president de la CE, «és una tragèdia que encara presenta punts foscos que no coneixem, i quan els coneguem serà normal demanar explicacions a Rússia». Des de Cernobbio, al nord d'Itàlia, on participà en la clausura del fòrum de debats Ambrosetti, Prodi precisà que «no es pot reaccionar sobre l'eufòria del moment, sinó que s'ha d'aprofundir primer sobre el succeït, i punts foscos n'hi ha encara molts, però després la demanda d'explicacions és legítima».

La petició d'explicacions efectuada divendres passat per Bot, que després digué que havia estat malinterpretat, fou rebuda amb indignació a Moscou, des d'on el ministre rus d'Exteriors, Sergei Lavrov, la qualificà de «sacrílega i blasfema».

La delegació letona lamentà la nit de divendres que la presidència de la UE no hagués estat més ferma en la seva declaració inicial sobre el que havia succeït. Una declaració en la qual culpà els terroristes de les morts i declarà que entenia el «díficil dilema» al qual s'afrontava el govern rus.

Després d'aquesta crítica, la presidència de torn de la UE publicà un nou comunicat en el qual demanava a les autoritats russes que explicassin «com ha pogut ocórrer aquesta tragèdia», una vegada que se sabé que hi havia hagut un «gran nombre de víctimes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris