nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La UE lamenta el final violent del segrest, pero entén el «difícil dilema» a què s'enfrontava Moscou

EUA qualifica la presa de l'escola com un acte «bàrbar» i «menyspreable» i se solidaritza amb Rússia

La Unió Europea lamentà ahir que la crisi dels ostatges a Ossètia del Nord no es resolgués pacíficament, però subratllà que entén el difícil dilema al qual s'havia enfrontat el Govern rus de Vladimir Putin en aquesta crisi.

Lluny de criticar els serveis de seguretat russos i davant l'aparent certesa que els segrestadors començaren a disparar als ostatges, els 25 carregaren les culpes del succeït al comando protxetxè que va prendre per la força més de mil persones, la majoria infants i dones, a l'escola de Beslan.

El ministre holandès d'Afers Estrangers i president de torn del Consell de Ministres de la UE, Bernard Bot, assumí que les autoritats russes consideraren molt acuradament els riscs que implicava l'assalt. «És difícil saber el que succeí allà a causa de la distància, però crec que les autoritats russes han considerat amb molta cura la situació abans d'emprendre aquesta acció», indicà el cap de la diplomàcia holandesa en una breu roda de premsa.

«Assumesc que han fet tot el possible per negociar un acord amb els segrestadors. És tota la informació que tenc en aquests moments», insistí Bot després de subratllar que es tractava d'una tragèdia terrible i de traslladar les seves condolences als familiars de les víctimes i les autoritats russes.

«Amb gran pesar he conegut que han mort diversos ostatges. Exprés les meves més sinceres condolences a les famílies, al Govern i al poble rus», indicà Bot en un comunicat. En aquest sentit, va insistir que la UE condemna fermament i incondicionalment totes les formes de terrorisme i explicà que tant ell com els seus homòlegs estan seguint amb gran preocupació els esdeveniments de l'escola de Beslan.

Per la seva banda, EUA qualificà la presa de l'escola pels guerrillers com un acte «bàrbar» i «menyspreable», i responsabilitzà els «terroristes» de les morts registrades. «No hi ha justificació per prendre una vida innocent i la naturalesa bàrbara d'aquest acte terrorista és menyspreable», declarà el portaveu de la Casa Blanca, Scott McClellan. «La responsabilitat per la tràgica pèrdua de vides recau en els terroristes. Estats Units està costat a costat amb Rússia en la nostra lluita mundial contra el terrorisme», afegí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris