nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Creix l'esperança per a l'alliberament dels periodistes però París demana prudència

La companya d'un dels segrestats assegura que la posada en llibertat «no és imminent»

L'esperança i l'optimisme respecte a l'alliberament dels periodistes francesos segrestats a Iraq fa dues setmanes es mantenia ahir a França, però atenuada per la incertesa i la cautela. «M'han dit que no és una qüestió d'hores, sinó que corre el risc de ser una qüestió de dies», declarà la companya d'un dels capturats.

El primer ministre, Jean Pierre Raffarin, ha declarat que les informacions de les quals disposa l'Executiu són «positives», però que encara s'«han de salvar diverses etapes» abans de l'alliberament total. Raffarin, que dijous ja cridava a la cautela i a la possibilitat que hi hagués informacions «incertes», demanà ahir «prudència, però confiança». D'altra banda, Sylvie Cherpin, parella de Georges Malbrunot, l'enviat especial de Le Figaro, assegura que l'alliberament «no és imminent», segons les informacions que li arriben per telèfon regularment des del Ministeri d'Assumptes Exteriors. «Avui m'han descrit la situació, són vius, ben tractats, però no fora de perill», subratllà. Tampoc li han confirmat el seu traspàs a un altre lloc, com dijous afirmava un redactor de Le Figaro.

També el ministre de Comunicació va confirmar que els segrestats no es trobaven ja a les mans dels seus captors. Per contra, un comunicat de l'Exèrcit Islàmic d'Iraq, el grup que va reivindicar el segrest, negava que hagués delegat en un altre grup les negociacions per a l'alliberament dels ostatges, segons recollí la cadena qatarí Al Jazira. Cherpin va assegurar que dijous l'advertiren de l'«entusiasme mediàtic». «Em digueren que les informacions que anaven a ser difoses podien ser errònies», explicà, i assegurà que el Ministeri «demana la major prudència i mantenir el cap fred».

Mentrestant, el ministre d'Exteriors, Michel Barnier, continua a Aman, on, un portaveu del seu departament va dir que continua la seva «tasca de contactes i coordinació d'esforços en vistes a l'alliberament» dels dos ostatges francesos i el seu conductor sirià. La delegació del Consell Francès del Culte Musulmà (CFCM), que dijous viatjà a Bagdad per demanar l'alliberament dels periodistes, també espera a la capital jordana el desenllaç.

A Iraq, el Comitè d'Ulemes, l'organització amb major representació entre els sunnites del país, afirmà que els periodistes estan «fora de perill» i que «l'alliberament és qüestió de temps». Un xeic implicat en les negociacions declarà anteriorment que «s'han assolit resultats positius», que els periodistes es troben bé i que espera que siguin alliberats aviat. «Els senyals són bons», digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris