cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Els dos periodistes francesos canvien de grup segrestador

Villepin demana màxima prudència mentre «no recuperem els nostres compatriotes»

L'optimisme imperava anit sobre el possible alliberament dels dos periodistes francesos segrestats a l'Iraq fa dotze dies, que canviaren de mans i ja no són en les de l'«Exèrcit Islàmic a Iraq», segons anuncià el ministre de l'Interior francès, Dominique Villepin. Això no vol dir que els reporters hagin estat alliberats, ja que el director de Le Figaro, diari amb el qual col·laboren els periodistes, afirmà que el grup que els segrestà els entregà ahir a un altre grup, pel que sembla sunnita i favorable al seu alliberament.

«Les indicacions que tenim aquesta nit van en el bon sentit», declarà Villepin, alhora que atesa la situació difícil i confusa a Iraq, s'imposa «la màxima prudència mentre no tinguem en mà els nostres compatriotes». Villepin no volgué revelar les indicacions «positives» que «ens donen confiança i ens encoratgen a actuar», unes hores després que el seu col·lega d'Exteriors, Michel Barnier, afirmàs que els dos ostatges són vius i ben tractats.

Barnier expressà la seva esperança que els captors «recorrin a la raó» i «responguin positivament a les crides» internacionals, especialment del món àrab i islàmic, perquè alliberin els seus ostatges. Per la seva banda, la delegació del Consell Francès del Culte Musulmà declarà ahir a Bagdad que confia en l'alliberament prompte dels dos periodistes. «Hi ha voluntat per part dels segrestadors d'alliberar-los, però no saben com fer-ho», declarà Abdalá Zekri, que representa la mesquita de París i que és delegat de la regió del sud-oest de França. La delegació, que arribà ahir a Bagdad, llançà una crida solemne «en nom d'Al·là i de l'Alcorà» perquè alliberin els dos periodistes.

Mentrestant, un grup armat iraquià assassinà ahir tres ostatges turcs. El grup denominat «Monoteisme i Guerra Santa», que s'atribuí l'assassinat dels tres camioners està encapçalat per l'integrista jordà Abu Musab Al Zarqawi, vinculat a la xarxa terrorista Al Qaeda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris