nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Assignen un advocat a Milosevic, perquè «no pot defensar-se sol»

Els jutges del Tribunal Penal Internacional per a l'Antiga Iugoslàvia (TPII) designaren ahir un advocat d'ofici perquè defensi l'expresident iugoslau Slobodan Milosevic perquè consideren que, segons informes mèdics, l'exdirigent no està en condicions de defensar-se sol.

«Els informes mèdics mostren que l'acusat no està en estat de representar-se a si mateix (...). La Cort considera que el dret d'un acusat de representar-se no és absolut i que és justificat assignar-li un defensor. És per això que decidim fer-ho», declarà el jutge Patrick Robinson, en una audiència. Fins ara, Milosevic rebutjà tenir un advocat defensor i exercí personalment la seva pròpia defensa.

A més, els jutges rebutjaren ahir per dos vots a un la petició de Slodoban Milosevic segons la qual s'havia de fer una altra revisió mèdica. Despús-ahir, l'expresident iugoslau havia estat acusat de no seguir el tractament mèdic que se li havia imposat amb la finalitat d'obstaculitzar el procés obert en contra seu en relació amb els crims comesos durant les guerres de Croàcia, Bòsnia i Kosovo.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris