cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Més de 1.500 detinguts en les protestes anti-Bush a Nova York

La Policia de Nova York, que segons els observadors controla amb excessiu zel l'allau de protestes durant la Convenció Republicana, ha detingut fins ara unes 1.500 persones.

Un grapat de manifestants irromperen ahir al Madison Square Garden, on se celebra la Convenció Republicana, durant una reunió de la joventut del partit amb cartells que demanaven al Govern d'EUA que augmenti els fons per a la lluita contra la sida i perdoni el deute extern.

Els manifestants, que irromperen la intervenció d'Andrew Card, el cap de Gabinet de la Casa Blanca, foren desallotjats per la policia entre forcejaments i protestes.

Entre les accions pacífiques d'ahir destacà una línia de desocupació simbòlica en la qual participaren més de 5.000 persones que agitaven grans targetes roses amb el lema «La pròxima carta d'acomiadament ha de ser la teva», en referir-se a Bush i al partit republicà.

Els manifestants, que formaren una línia que s'estenia uns cinc quilòmetres, des de Wall Street cap al Madison Square Garden, representaren els 1,2 milions de treballs durant els últims quatre anys i els més de vuit milions de nord-americans que estan sense feina actualment.

Els organitzadors de la protesta, el grup «People for the American Way», digueren que l'acte havia acabat «sense detencions» ni incidents.

Altres més de les activitats foren la protesta del grup «Organització Nacional per les Dones», que sota el lema «Codi vermell: Manifestació per detenir el programa polític de Bush» al Parc Central, i una marxa contra la manera en què mitjans informatius influeixen en el discurs polític.

Les protestes envaïren els carrers de Manhattan amb accions simbòliques en contra de la guerra a Iraq i la política del partit republicà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris