nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

L'OMC autoritza les sancions comercials a EUA per l'«antidumping»

L'Organització Mundial del Comerç (OMC) autoritzà ahir la Unió Europea, Brasil, Mèxic, Xile i altres quatre països més a imposar sancions comercials a Estats Units per les mesures antidumping il·legals que aplica aquest país.

La decisió fou adoptada per l'Òrgan de Solució de Diferències de la institució multilateral després de la negativa de Washington a modificar la seva legislació per acabar amb aquell mecanisme que permet imposar multes a les companyies estrangeres que suposadament practiquen e dumping, és a dir, que venen a preus per sota dels practicats al seu país d'origen.

Posteriorment, el servei de duanes distribueix els diners recaptats entre les firmes nacionals que denuncien aquestes pràctiques.

Des que entrà en vigor aquell mecanisme -conegut com l'Esmena Byrd pel seu promotor Robert Byrd- es calcula que les duanes dels Estats Units han recaptat més de 700 milions de dòlars que posteriorment han distribuït entre fabricants dels Estats Units, particularment a fabricants d'acer, pastes i espelmes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris