algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

L'OTAN entrarà l'agost a Bagdad per entrenar l'Exèrcit iraquià

La missió inicial disposarà d'un contingent de quaranta soldats

L'OTAN s'implicà ahir de ple en el futur de l'Iraq aprovant una missió inicial de 40 membres que s'establirà a Bagdad per començar l'entrenament de les Forces de Seguretat iraquianes, tal com acordaren els líders aliats en la cimera d'Istanbul per juny.

El pas suposa l'establiment d'un contingent de l'Aliança Atlàntica a Bagdad, cosa que ha portat a Washington a celebrar la «històrica decisió» dels 26, ja que aquesta organització entra a l'Iraq en un moment en què els atacs dels grups islamistes i de la resistència s'han incrementat aquests darrers dies. A més, els grups afins d'Al Qaeda no deixen d'advertir els països de la Força Multinacional i els veïns àrabs de l'Iraq contra qualsevol presència estrangera en territori iraquià.

El secretari general de l'OTAN, Jaap de Hoop Scheffer, fou l'encarregat d'anunciar l'acord dels aliats després de tres dies d'intenses negociacions a la caserna general de l'organització. Així, De Hoop anuncià la tramesa immediata d'un nucli d'uns 40 membres per començar l'entrenament de les Forces de Seguretat iraquianes aquest agost. Aquest nucli servirà d'avançada per a un contingent molt major que oferirà assistència a iraquians oficials, i la missió tindrà elements de les tres branques de l'Exèrcit.

Els aliats estan d'acord a posar en marxa una missió de l'OTAN que comenci l'entrenament a l'Iraq. Aquesta missió treballarà en col·laboració molt estreta amb el Govern interí iraquià i amb la Força Multinacional, assegurà De Hoop.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris