algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

El preu del cru assoleix un màxim històric arran de la crisi de Yukos

A Nova York, el petroli arribà a cotitzar a més de 43 dòlars

El preu del petroli Brent, de referència a Europa, assolí ahir a Londres els 39'60 dòlars, el seu major nivell en 14 anys, després que la petroliera russa Yukos anunciàs que tal vegada aturarà les seves exportacions durant els pròxims dies.

No obstant això, aquesta pujada s'esmorteí i el barril de cru Brent per a lliurament per setembre es cotitzà a 39,45 dòlars, 91 centaus més que en la jornada anterior.

Aquests nivells no es registraven al mercat londinenc des d'octubre del 1990, durant els prolegòmens de la primera guerra del Golf, que el 1991 va acabar paralitzant les exportacions de petroli des de l'Iraq i Kuwait.

L'encariment del cru a Londres coincidí amb la pujada del petroli a Nova York, on va arribar cotitzar-se a 43 dòlars i busques en l'obertura del mercat, per sobre del màxim històric aconseguit el juny passat.

El preu del cru pujà després que Yukos advertís que pot suspendre l'extracció i la venda de petroli, arran de la decisió del Ministeri de Justícia rus de prohibir a les seves tres filials realitzar aquest tipus d'activitats.

La petroliera té els comptes embargats per suposada evasió fiscal i el Ministeri de Justícia ha anunciat la venda ràpida d'una de les seves subsidiàries per cobrar els 3.400 milions de dòlars que reclamats en concepte d'imposts evadits el 2000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris