nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Grups armats palestins provoquen nous disturbis a la franja de Gaza

Grups armats palestins, lligats al moviment Al Fatá del president palestins Yasir Arafat, tornaren ahir a provocar desordres a la franja de Gaza, mentre que altres agrupacions a Cisjordània denunciaven aquests actes.

Un grup d'activistes incendià una comissaria i ocupà la seu de la Governació de Jan Yunes, al sud de la franja de Gaza. Homes armats entraren a la seu i es retiraren cinc hores més tard després d'assolir un acord perquè mig centenar de membres dels serveis de seguretat acomiadats recentment tornàssin a incorporar-se als seus llocs.

Un responsable de l'operació explicà que havien ocupat la seu per «exigir la reincorporació de 52 membres del servei d'intel·ligència militar destituïts per Musa Arafat», cosí del president palestí, recentment nomenat cap del servei de seguretat general per a la franja de Gaza. Tanmateix, no obtingueren cap promesa sobre l'acomiadament del general Musa Arafat, al qual acusen de «corrupció».

A Al Zawaida una comissaria de policia palestina resultà totalment destruïda per un incendi provocat intencionadament, segons indicaren testimonis. Des de fa una setmana, alguns activistes que es diuen membres de les Brigades dels Màrtirs d'Al Aqsa han encapçalat violentes manifestacions contra el nomenament de Musa Arafat. Però a Cisjordània, un comunicat firmat per aquestes Brigades denuncia els disturbis i nega qualsevol implicació de les Brigades en aquests desordres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris