algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Un grup radical armat, proper a Al Qaeda, segresta un diplomàtic egipci

La banda capturà l'ostatge perquè el Caire podria desplegar assessors de seguretat a l'Iraq

Un grup radical iraquià fins ara desconegut anuncià ahir el segrest d'un diplomàtic egipci a través d'un vídeo remès al canal de televisió per satèl·lit àrab Al Jazira. El grup, denominat la Brigada dels Lleons d'Al·là, indicà que havia capturat el diplomàtic identificat com Mohamed Manduh Quttab perquè el Govern del Caire havia suggerit la possibilitat de desplegar assessors de seguretat a l'Iraq. A l'enregistrament que féu el grup islàmic, proper a la xarxa terrorista d'Al Qaeda, es podia veure l'ostatge assegut i envoltat per sis homes armats i emmascarats.

El Ministeri egipci d'Afers Estrangers confirmà des del Caire que té destacat a la seva oficina d'interessos a Bagdad un funcionari amb un nom similar, però que s'estima més estudiar la cinta de vídeo abans de confirmar aquesta nova captura. Si es confirma, aquest seria el tercer ciutadà egipci que és segrestat a l'Iraq.

Un ciutadà de nacionalitat egípcia és un dels set camioners el segrest dels quals fou anunciat dimecres per un altre grup radical iraquià. Mentre que el xofer ha estat amenaçat de mort pels captors si no es compleix la seva exigència que la seva empresa es retiri de l'Iraq, la Brigada dels Lleons d'Al·là no ha anunciat encara cap amenaça sobre el cap del diplomàtic.

D'altra banda, la Comissió Europea confirmà ahir que la UE farà excepcions en l'embargament sobre venda d'armes a l'Iraq quan la seva importació sigui necessària per garantir la seguretat sobre el terreny, d'acord amb l'estipulat a la Resolucíó 1546 del Consell de Seguretat de l'ONU del mes passat.

Segons un portaveu de la Comissió, «l'embargament d'armes contra l'Iraq continua sent vàlid», encara que no s'aplicarà als equips que requereixin el Govern interí o la força multinacional desplegada en aquest país per garantir la seguretat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris