nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

L'ONU condemna el mur, però Israel diu que continua endavant

El caos esvaeix l'alegria palestina per la resolució de Nacions Unides

Israel criticà amb duresa la decisió de l'Assemblea general de l'ONU que condemna el mur que s'aixeca en terres cisjordanes i assegura que seguirà endavant amb la construcció i que l'accelerarà en alguns punts.

«Estam molt decebuts del vot duit a terme a l'Assemblea general de l'ONU, fet que demostra que el món considera irrellevant la lluita contra el terrorisme», digueren fonts del Ministeri israelià d'Afers Estrangers a Jerusalem.

I és que Israel sosté que l'objectiu de la barrera física és el d'impedir l'entrada d'atacants palestins al territori israelià.

Funcionaris israelians reiteren que des de la dècada dels 90 s'han registrat més de 150 atemptats suïcides i des que s'inicià el setembre de 2000 l'«Intifada d'Al-Aksa», l'alçament palestí contra l'ocupació israeliana, hi ha hagut 76 atemptats palestins, que disminuïren de forma considerable en els últims mesos «gràcies a la barrera de separació».

Les fonts diplomàtiques israelians afegiren que malgrat la resolució de l'ONU, que igual com el dictamen de la Corte Internacional de Justícia (CIJ) de La Haia del passat dia 9 no té caràcter vinculant, «Israel seguirà endavant amb l'aixecament de la barrera».

Del seu costat, el caos que s'estén ràpidament pels territoris palestins i l'últim episodi dels quals es plasmà ahir amb el segrest i posterior alliberament del vicegovernador de la ciutat de Naplusa, Fadel Ashuli, vetllà ahir les reaccions victorioses en la minvada Autoritat Nacional Palestina (ANP) per la decisió de l'Assemblea general de l'ONU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris