muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Arafat fa marxa enrere i destitueix el seu nebot com a cap de la seguretat

El nomenament provocà violents enfrontaments entre les forces de seguretat i Al Fatah

78134

Al Majaideh i Mussa Arafat han intercanviat en pocs dies dues vegades el mateix càrrec.

El president de l'Autoritat Palestina, Iasser Arafat, anul·là ahir el nomenament del seu nebot, Mussa Arafat, al capdavant del servei de seguretat general palestina, dos dies després d'haver-lo designat, i ha demanat al general Abdel Razek Majaid, destituït dissabte, que torni a ocupar el seu lloc. El nomenament de Mussa Arafat provocà violents enfrontaments entre les forces de seguretat i membres del braç armat d'Al Fatah, el partit del president palestí. D'altra banda, el primer ministre, Ahmed Qorei, advertí ahir davant els periodistes que, atès que fins a la data el president palestí encara no ha respost per escrit la seva carta de dimissió, s'ha de considerar que aquesta es «manté» en vigor.

En definitiva, després de la nova decisió d'Arafat, la cosa quedarà pràcticament com estava abans d'aquest cap de setmana passat. El general Majaid tindrà el control del servei de seguretat general als territoris palestins de Cisjordània i de la franja de Gaza; el general Ismail Jaber dirigirà aquest servei a Cisjordània; Ghazi Jabali tornarà al seu lloc de comandant de la Policia palestina -només quatre dies després de sofrir un segrest per un grup que l'acusava de corrupte- i el general Mussa Arafat serà de nou el cap de la seguretat a la franja de Gaza, segons una font oficial.

El nomenament de Mussa Arafat al capdavant del servei de seguretat general palestina provocà violents enfrontaments entre les forces de seguretat i membres del braç armat del partit Al Fatah del mateix president palestí, les Brigades dels Màrtirs d'Al Aqsa. El portaveu de les Brigades, Abu Qusai, declarà a l'agència d'informació àrab Al Bawaba que les seves protestes contra Mussa Arafat es degueren al passat del nebot del rais, que aquests dies arribaren a qualificar de «símbol de la corrupció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris