algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Arafat s'enfronta a una de les majors crisis d'autoritat com a líder palestí

Procura evitar la dimissió d'Al·là, mentre protesten pel nomenament del seu nebot

La figura de Iasser Arafat està vivint un dels moments més baixos de la seva dilatada història al capdavant de la resistència palestina. Des de primera hores d'ahir els més alts dirigents de l'Autoritat Palestina mantingueren reunions d'emergència per intentar superar la crisi creada per la dimissió, anunciada despús-ahir, del primer ministre Ahmed Qorei, rebutjada per Arafat.

El detonant d'aquesta dimissió és el caos policíac en el qual es troba immersa des de fa mesos la franja de Gaza, evidenciat per la inesperada onada de segrests protagonitzada divendres per grups propers al moviment Al Fatah (que dirigeix Arafat) a la franja de Gaza. En resposta a aquesta situació decidí ahir remodelar els serveis de seguretat i en posà el seu nebot, el general Mussa Arafat, al capdavant, fet que ha servit per encalentir la situacio. D'entrada més de 3.000 palestins ja s'han manifestat en contra de les brigades de de Mussa Arafat i les Brigades dels Màrtits d'Al Aqsa incendiaren ahir el local del servei d'intel·ligència palestí a Jan Junes en protesta pel nomenament.

Iasser Arafat es reuní ahir durant quatre hores amb Qorei al quarter general del president de l'Autoritat Palestina a Ramal·lah. De moment no han transcendit les conclusions de la trobada, però el ministre palestí per a les Negociacions, Saeb Erakat, anuncià abans de la reunió que es discutiria sobre els «punts principals», com són la dimissió de Qorei i crisi de seguretat. En tot cas Erakat també advertí abans de la reunió que Abú Al·là (sobrenom de Qorei) continuava «disposat a dimitir».

El futur d'Arafat, que es nega a acceptar la marxa de Qorei, és més delicat que mai i tot sembla dependre de les reformes anunciades dissabte, consistents en la reducció de vuit a tres el nombre de serveis d'autoritat l'Autoritat Palestina i a la designació del seu nebot, el general Mussa Arafat, al capdavant del serevei general de seguretat palestí.

Aquest nomenament ha motivat una onada de protestes, fet que ha obligat el general a sortir del pas per advertir que no pensa dimitir. «No em planteig la meva dimissió», afirmà. «L'únic que em pot destituir és qui m'ha nomenat», assegurà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris