nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els bolivians voten amb calma en el referèndum sobre la política del gas

En un clima de total normalitat, els bolivians decidien ahir en referèndum la política que s'aplicarà per a l'aprofitament de les reserves de gas i de petroli nacionals. Llevat d'excepcions d'escassa importància, la votació s'inicià a les 08.00 hores i es desenvolupà amb una afluència de ciutadans considerada «normal» per les autoritats de la Cort Nacional Electoral (CNE).

En l'acte d'obertura de la votació, el president del país, Carlos Mesa, féu una crida a la població perquè exerceixi el seu dret en contra de la posició assumida per les organitzacions sindicals de boicotejar el funcionament dels col·legis electorals.

«El teu vot compta, la teva decisió és important» digué el president als electors, als quals recordà que la consulta és part «de la construcció de la història democràtica i del futur (del país), vinculat a un tema tan important com són els hidrocarburs». Mesa votà a mitjan matí, acompanyat de la seva esposa Elvira i d'alguns dels seus immediats col·laboradors, en un col·legi electoral instal·lat al barri San Miguel, a la zona sud de la ciutat de La Paz, on resideix.

A la mateixa hora, un centenar d'habitants de la ciutat d'El Alto intentaren assaltar el col·legi electoral de Senkata, però foren rebutjats per la mateixa gent que esperava el seu torn per votar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris