algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Arafat anuncia reformes als serveis de Seguretat per evitar la dimissió d'Al·lah

El primer ministre palestí presentà la seva renúncia després de l'onada de segrests

92666

Abu Al·lah es mostrà absolutament decidit a dimitir, però la renúncia no serà efectiva fins passat demà.

El president palestí, Iasser Arafat, anuncià ahir una sèrie de reformes per dissuadir el primer ministre palestí, Ahmed Qurea (Abu Al·lah), de la seva decisió de dimitir després dels segrests perpetrats a Gaza divendres. «Qurea ha informat el Consell de Ministres que està ben decidit a dimitir», assegurà Jamal Shubaki, ministre d'Assumptes Municipals i un dels participants en la reunió.

El Govern de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP) fou convocat ahir amb caràcter d'urgència a Ramal·lah per estudiar els seus pròxims passos polítics arran del caos a la franja de Gaza, on divendres foren segrestats dos alts comandaments palestins i cinc ciutadans francesos d'una organització humanitària.

En tots els casos els ostatges foren alliberats en menys de dotze hores, encara que els segrests han fet aflorar les demandes de reforma a les institucions palestines, i de manera especial en els organismes de seguretat. I en el cas dels comandaments, ambdós han estat destituïts i substituïts.

El president palestí rebutjà la dimissió del seu primer ministre, mentre que un dels seus assessors, Nabil Abu Rudaina, llevava importància al fet davant de la premsa i manifestà que Al·lah no havia lliurat cap carta, sinó que només havia ofert la seva renúncia.

Però no va ser aquest el missatge que Abu Al·lah va transmetre als seus ministres, als quals digué que «no retirarà la carta que ha lliurat a Arafat», segons Shubaki. La dimissió no serà efectiva fins dilluns, per la qual cosa només llavors se sabrà si l'ANP supera aquesta nova crisi política o si, per contra, Arafat haurà de cercar un nou cap de Govern un any després de la dimissió de l'anterior.

Els analistes locals destacaven ahir que el motiu de l'ona de segrests és el cansament de la població i de certs alts comandaments de Seguretat per l'anarquia i per la corrupció que regnen a la franja de Gaza, argument que també exposà Abu Al·lah.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris