algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Indignació i dolor a l'Índia per la mort per negligència dels 90 nins

Enmig de la desolació començaren els acomiadaments a les víctimes

> La mort de 90 nins a l'incendi d'una escola a l'estat indi de Tàmil Nadú ha indignat tota l'Índia, en difondre's ahir dades que apunten que la tragèdia pogué deure's a la negligència de la direcció del centre escolar.

Cinc persones han estat detingudes, entre elles el director del col·legi «Dios Krishna», Pulavar Palanichamy, segons J.Radhakrishnan, funcionari de l'administració del districte de Thanjavur, on es troba la localitat de Kumbakonam, on divendres es produí el sinistre.

També foren detinguts un altre membre de la direcció, dos cuiners i un supervisor de les cuines, afegí J.Radhakrishnan. Fonts de la Policia a Madras, la capital de Tàmil Nadú, digueren que els arrestats podrien ser acusats de «negligència amb resultat de mort» quan es completi la investigació sobre l'esdeveniment.

Els bombers del districte asseguraren que cap dels professors del col·legi moriren en el sinistre, encara que alguns mitjans de comunicació assenyalen que dos d'ells moriren en intentar rescatar els nins. Durant tota la nit, grups de persones romangueren a les rodalies de l'escola, al vell barri de Palakrai de Kumbakonam, indignats per la «fugida dels professors, deixant a la seva sort els al·lots, gairebé tots de 6 a 8 anys», segons reiteraren una i altra vegada a les emissores de televisió.

A l'hospital comarcal on es concentraren els pares dels nins morts, les escenes són encara d'angoixa i histèria, amb moltes de les mares esteses al terra, plorant i cridant. «Quan vaig arribar a l'escola era en flames i ningú sabia que havia passat. La meva filla havia anat molt maca al col·legi, amb flors al cabell, i ara ja no hi és», declarava sanglotant davant de les càmeres una dona, envoltada d'altres mares que ploraven desconsolades.

Radhakrishnan confirmà que el nombre de morts s'eleva ja a noranta, gairebé tots ells menors de 10 anys, i assenyalà que un dels últims morts ha estat una persona que sofrí greus ferides i cremades en tractar de rescatar els nins.

Mentrestant, enmig d'escenes de dolor dels pares, els cossos dels petits començaren a ser enterrats o incinerats. «Se n'ha anat, se n'ha anat per sempre», es lamentava Vijaya acomiadant-se del seu fill de vuit anys Vadivelu. «L'havia preparat el berenar, però no se'l pogué menjà», afirmà plorant. Almenys 15 persones es congregaren a les portes de ca seva per consolar Vijaya i el seu marit Sekhar. L'escena es repetia en dotzenes de llocs per tota la ciutat de Kumbakonam.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris