nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Juppé deixa la presidència del partit de Chirac després de ser inhabilitat per finançament il·legal

L'exprimer ministre francès i batle de Bordeus ha d'estar deu anys apartat de la vida política

L'exprimer ministre francès i actual batle de Bordeus, Alain Juppé, anuncià ahir la seva dimissió de la presidència del partit governamental de Chirac Unió per una Majoria Popular (UMP), com havia anticipat en ser condemnat el 30 de gener per finançament il·legal de la seva formació.

«M'alluny ara de la vida política per fer la pau amb mi mateix després de la tempesta que acab de travessar», assenyala Juppé en una carta enviada als militants de la UMP, en al·lusió a la seva condemna a deu anys d'inhabilitació per a càrrecs públics per ocupacions fictícies vinculades a l'Ajuntament de París, quan el batle era l'actual president, Jacques Chirac.

Qui ha estat a l'últim quart de segle la mà dreta del president francès, Jacques Chirac, que havia arribat a la presidència del partit el novembre de 2002, presentà un recurs en apel·lació contra aquesta sentència que serà examinat entre el 13 i el 29 d'octubre pròxims. Juppé diu als militants de la formació dretana que «el compromís polític m'ha donat, al llarg d'aquests gairebé trenta anys, grans alegries i, més recentment, grans penes».

«La meva felicitat, l'he trobada en l'acció que he intentat dur a terme al servei del meu país. Sempre he volgut, en les diferents responsabilitats que he exercit, fer el que creia bo per a l'interès general», assegura. El fins ara president de la formació reconeix els «fracassos en les eleccions regionals i cantonals (el març) i després en les eleccions europees» el juny, però insistí que malgrat tot la UMP «és un partit en estat de marxa».

En el seu missatge final als militants, els demana que insisteixin «en la unió. Perseverau en el respecte mutu i la recerca tenaç de l'interès general». La dimissió de Juppé deixa oficialment oberta la successió al capdavant d'un partit que nomenarà el seu nou equip directiu en el seu congrés del pròxim mes de novembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris