nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Dimiteixen dos caps de la seguretat palestina per una onada de segrests

Dos comandaments policíacs i cinc francesos foren capturats a Gaza, on un continua retingut

90580

Iebali, cap de la Policia israeliana, passà un reconeixement després de ser segrestat i alliberat.

Dos alts responsables dels serveis de seguretat palestins, el general Amin a l'Hindi i Rachid Abu Chbek, presentaren ahir la seva dimissió després que es produïssin tres casos de segrests en poques hores, segons informà un responsable de seguretat. Es tracta de cinc tècnics francesos i dos alts comandaments palestins, dels quals un roman encara amb els seus captors.

El general Hindi és el cap dels serveis d'Intel·ligència, mentre que Rachid Abu Chbek dirigeix la seguretat preventiva per als territoris palestins. Ambdós redactaren una carta de dimissió dirigida al president de l'Autoritat Palestina, Iasser Arafar, en la qual expliquen que «la situació ha esdevingut intolerable despres del que ha passat durant el dia» a la franja de Gaza.

Per una banda, cinc tècnics francesos foren segrestats ahir per un grup d'homes armats als locals de la Mitja Lluna Roja palestina a Jan Junes, a la franja de Gaza, indicaren responsables dels serveis de seguretat palestins. Els tres homes i dues dones participaven en obres de reinstal·lació de xarxes elèctriques i d'aigua al camp de refugiats de la ciutat.

Els cinc francesos romangueren detinguts per una vintena d'homes armats als locals de la Mitja Lluna Roja, afegiren els responsables. No fou possible precisar a quina organització pertanyen, ni quines eren les seves reivindicacions per alliberar els ostatges. No obstant això els cinc foren finalment alliberats.

D'altra banda, el coronel palestí Jaled Abu Al Ula, un dels responsables de la comissió d'enllaç amb l'Exèrcit israelià, també fou segrestat ahir a Jan Junes per alguns dels seus subordinats que prostestaven contra els seus acomiadaments, indicaren fonts de la seguretat palestina, que digueren que està retingut en una casa de la ciutat. Finalment, el cap de la Policia per als territoris palestins, el general Ghazi Jabali, estigué quatre hores retingut per un grup palestí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris