nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Un banc dels Estats Units ocultà milions de l'exdictador Pinochet

L'ambaixada xilena a nord-amèrica investigarà els comptes secrets

El govern de Xile anuncià ahir que un funcionari de la seva ambaixada a Estats Units indagarà l'abast de l'informe del Senat d'aquest país sobre els suposats comptes secrets d'Augusto Pinochet en un banc dels Estats Units. Segons la versió publicada ahir pel diari The Washington Post, l'exdictador xilè (1973-1990) col·locà al Banc Riggs entre 4 i 8 milions de dòlars en diversos comptes personals i corporatius durant la seva detenció a Londres.

El general retirat Pinochet romangué sota arrest domiciliari a Londres des del 16 d'octubre de 1998 fins al 3 de març de 2000 per ordre del jutge espanyol Baltasar Garzón, que li imputà els delictes de tortures, terrorisme i genocidi.

La denúncia publicada ahir per The Washington Post, que es basa en un informe del Senat d'EUA, causà enrenou a Xile encara que el govern ha mostrat cautela, mentre la família de Pinochet rebutjà per complet les denúncies. El president de Xile, Ricardo Lagos, afirmà que totes les persones són iguals davant de la llei però també féu una crida a no treure conclusions precipitades.

«Els xilens i xilenes estan conscients que tots som iguals davant de la llei i si hi ha situacions irregulars crec que tots hem de respondre per elles», afirmà el cap de l'Estat. «Tampoc no hem de precipitar-nos a treure conclusions mentre no tinguem tots els elements de judici», afegí.

El mandatari informà que un funcionari de l'ambaixada de Xile a EUA fou instruït perquè conegui en detall la investigació del Senat. «Se li ha demanat a un funcionari xilè que participi del que són els procediments del Congrés dels Estats Units».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris