muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

El Tribunal de la UE anul·la la decisió de no sancionar França i Alemanya

L'Ecofin havia suspès els procediments de dèficit excessiu contra els dos països

El Tribunal de Justícia de la UE anul·là ahir les conclusions adoptades pel Consell de Ministres d'Economia i Finances (Ecofin), per les quals suspenia els procediments de dèficit excessiu contra França i Alemanya.

En canvi, la Cort declarà «la inadmissibilitat» de la part del recurs de la Comissió en la qual demanava que s'anul·làs la decisió del Consell de no adoptar les recomanacions que l'Executiu comunitari formulà per a aquests dos països.

L'Executiu comunitari decidí el gener, en una iniciativa polèmica i sense precedents, denunciar la decisió de l'Ecofin que deixà en suspens els processos sancionadors del Pacte d'Estabilitat i Creixement contra ambdós països pels seus dèficits excessius (per sobre del 3% del Producte Interior Brut).

En la seva sentència, el Tribunal decidí «anul·lar» les conclusions adoptades per l'Ecofin el novembre passat en relació amb França i Alemanya «perquè contenen una decisió de suspendre el procediment de dèficit excessiu i una decisió per la qual es modifiquen les recomanacions» que havien adoptat anteriorment.

El Tribunal assenyala en la seva sentència que el Consell de Ministres no «pot sostreure's» a l'aplicació de les normes establertes en el Tractat ni de les que ell mateix s'ha imposat al reglament del pacte.

Supòsits
Quant a la suspensió del procediment de dèficit excessiu, el Tribunal recorda que el reglament del Pacte enumera «taxativament» els supòsits en els quals es pot suspendre el procediment de dèficit excessiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris