nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

La Unió Europea demana al Govern iraquià l'abolició de la pena de mort

La petició es produeix en el marc de la trobada dels ministres d'Exteriors de la UE

97364

El ministre iraquià Hoshyar Zebari, al centre, reclamà una major presència de la UE a Iraq.

Els ministres d'Afers Exteriors de la Unió Europea demanaren ahir formalment al seu homòleg iraquià, Hoshyar Zebari, l'abolició de la pena de mort a l'Iraq, que fou instaurada hores després de l'assumpció de la sobirania per part del Govern transitori iraquià a finals de juny. Aquesta passa es produeix en un moment en el qual s'ha iniciat el procés contra el president deposat, Saddam Hussein. La petició tingué lloc en el marc de la trobada de ministres d'Afers Exteriors de la UE que comptà amb la presència del responsable iraquià.

El ministre holandès d'Afers Exteriors i president de torn del Consell de Ministres de la UE, Bernard Bot, deixà clar que la UE mantindrà aquesta reclamació a l'agenda del diàleg polític que inicià ahir amb l'Iraq.

«Primer ho parlarem entre nosaltres. La nostra política no ha canviat i ho hem expressat al nostre col·lega. El missatge que ha quedat és molt clar i esperam haver-lo convençut amb els nostres plantejaments», assenyalà l'holandès.

Provisional
El ministre iraquià Zebari recalcà que la mesura de reinstaurar la pena de mort té un caràcter provisional amb l'únic objectiu de desencoratjar els criminals que cometin atemptats i segrests com fins ara. «Es tracta d'una decisió molt delicada perquè els països de la UE han abolit la pena de mort. En un Iraq lliure i democràtic, aspiram a no tenir la pena de mort», manifestà el cap de la diplomàcia iraquiana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris