muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

L'informe sobre la presència d'armes a l'Iraq no acusarà Blair

El cap dels seus consellers polítics en pot ser la víctima principal

El primer ministre britànic, Tony Blair, no serà acusat en l'informe sobre els errors dels serveis secrets en relació amb les suposades armes de destrucció massiva de l'Iraq, assenyalava ahir el dominicaThe Sunday Telegraph.

Això no obstant, el cap dels consellers polítics de Blair, Jonathan Powell, pot ser la víctima principal del document que donarà a conèixer Lord Butler de Brockwell el pròxim dimecres.

Pel que sembla, Butler se centrà en un correu electrònic enviat per Powell al president del Comitè Conjunt d'Intel·ligència, John Scarlett, el 19 de setembre de 2002, dies abans que el Govern publicàs un informe sobre l'amenaça que suposava Saddam Hussein.

Segons The Sunday Telegraph, Powell demanà que una part de l'informe sobre les armes fos redactat una altra vegada, perquè mostrava l'exdictador com una amenaça només si era atacat per les forces de la coalició i no posava èmfasi en el perill que Iraq pogués utilitzar armes químiques o biològiques en un atac no provocat.

Altres dominicals britànics tenen altres opinions sobre el contingut de l'informe Butler.

Segons The Sunday Times, lord Butler criticarà la residència de Downing Street i el Comitè Conjunt d'Intel·ligència pel mal ús polític de les dades d'intel·ligència a fi de justificar la guerra contra l'Iraq, que començà el març de 2003.

Blair -afegeix- serà criticat per exagerar les proves dels serveis secrets que l'Iraq tenia armes de destrucció massiva.

The Sunday Times diu que el cap del Govern es mantindrà desafiador i insistirà que actuà de bona fe.

Mentrestant, una font dels serveis secrets digué al programa Panorama de la BBC, que havia de ser emès anit passada, que les evidències sobre les suposades armes de Hussein no foren fiables.

Segons un altre diari britànic, The Observer, els polítics més propers a Blair temen que l'informe Butler sigui molt crític amb el primer ministre i que, per aquest motiu, es produeixin una sèrie de pressions a favor de la seva dimissió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris