nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

El Govern dels EUA podria ajornar les eleccions en cas d'un atemptat

El departament de Seguretat Nacional ha demanat ajuda al de Justícia

El Govern d'EUA examina la possibilitat d'ajornar les eleccions presidencials previstes per al 2 de novembre si es produeix un atemptat de la xarxa terrorista Al Qaeda, segons un article publicat aquesta setmana passada a la revista Newsweek.

La publicació, que esmenta fonts anònimes, assegura que el Departament de Seguretat Nacional demanà al de Justícia la setmana passada que determinàs quins passos legals s'haurien de fer per ajornar els comicis si es produís un atemptat el dia de les eleccions o immediatament abans.

En concret, es demanà a l'Oficina d'Assessoria Legal del Departament de Justícia que examinàs una carta enviada pel president de la comissió d'Ajuda a les Eleccions a EUA, DeForest Soaries, al secretari de Seguretat Nacional, Tom Ridge.

Soaries indica en la missiva que l'11 de setembre de 2001 se suspengueren ràpidament després dels atemptats unes eleccions primàries a l'estat de Nova York que havien de celebrar-se aquell dia i que «no hi ha un departament del Govern federal amb la competència per cancel·lar i posposar unes eleccions federals».

Afegí que vol que Ridge obtingui del Congrés, segons la revista, l'aprovació d'una llei d'emergència que doni poders a la seva comissió per decidir aquesta possible cancel·lació.

Encara que aquesta opció sona molt dràstica, agrega Newsweek, el Departament de Seguretat Nacional l'ha presa seriosament, junt amb altres possibles opcions si es produís un atemptat.

Segons el portaveu del Departament, Brian Roehrkasse, «analitzam la qüestió per determinar quins passos s'han de fer per protegir les eleccions».

La comissió per a l'Ajuda a les Eleccions, que demana ajuda a Seguretat Nacional, es creà fa dos anys per aportar assistència en la celebració de comicis i per modernitzar la tecnologia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris