bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Confusió entorn del possible alliberament del camioner filipí segrestat per un grup d'Al Qaeda

Mentre Manila anuncia que es troba de camí a Bagdad, els captors afirmen que el tenen retingut

La confusió regnava anit sobre el que ha succeït a l'ostatge filipí segrestat per un grup armat a Iraq, ja que Manila n'havia anunciat l'alliberament, fet que fou desmentit pels seus segrestadors. El canal de televisió de Qatar Al Jazira divulgà anit un comunicat atribuït als segrestadors de l'ostatge filipí a l'Iraq Angelo de la Cruz, en el qual desmenteixen que hagi estat alliberat com ho anunciaren hores abans les autoritat de Manila, i amenacen de decapitar-lo, si Filipines no retira les seves tropes del país en un termini de 24 hores.

Segons Al Jazira, el text, l'autenticitat del qual no pogué ser establerta, dóna un nou termini de 24 hores a les autoritats filipines per anunciar que les seves tropes se n'aniran d'Iraq o l'home serà decapitat. El termini començà a partir d'ahir a les 21.00 del vespre.

Hores abans, la ministra filipina de Treball, Patricia Santo Tomás, anuncià que De la Cruz havia estat alliberat. Santo Tomás assenyalà a través de la cadena de televisió ANC que De la Cruz estava sent traslladat a un hotel de Bagdad després d'haver-lo alliberat els seus captors.

Així mateix detallà que l'ostatge no estava encara sota custòdia de les autoritats filipines i demanà que es tingui cautela en aquest sentit. La presidenta filipina, Gloria Macapagal Arroyo, havia anunciat a través d'un comunicat del seu portaveu que els soldats filipins desplegats a Iraq tornaran al país el proper 20 d'agost, quan expira el seu compromís amb la coalició que lideren els Estats Units i Regne Unit.

D'altre costat, dos diplomàtics búlgars foren enviats ahir a Iraq per aconseguir l'alliberament dels seus dos compatriotes segrestats per un grup vinculat a Al Qaeda, ja que aquests són vius, segons «informació no confirmada» del Govern búlgar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris