cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Dimiteix el Govern egipci i Mubarak nomena un nou primer ministre

El president egipci, Hosni Mubarak, ordenà ahir al ministre de Telecomunicacions, Ahmed Nazif, la formació d'un nou Govern després de la renúncia presentada per l'Executiu que dirigia el ja exprimer ministre, Atef Ebeid, informaren fonts del palau presidencial.

Nazif, de 53 anys, es convertirà en el setè primer ministre de l'era Mubarak i tindrà la complicada missió de renovar la imatge d'un Executiu que en els darrers cinc anys havia perdut tot el crèdit i havia arrossegat el país a una profunda crisi.

En medis polítics, es considera Nazif un dels genuïns representants de la nova onada de joves polítics amb formació de tecnòcrates, entre els quals es troba Gamal Mubarak, fill menor del president, el qual molts veuen com successor del seu pare, malgrat que el mateix dignatari insisteixi a negar-ho.

La renúncia de l'Executiu d'Ebeid ja havia estat avançada ahir dematí per l'oficialista diari A l'Ahram, encara que estava en boca de tot el país des dels dies previs al recent viatge de Mubarak a Alemanya, per sotmetre's a una operació d'hèrnia discal.

El president ordenà l'esperada remodelació de l'Executiu -la darrera havia estat el juliol del 2002 i no havia satisfet les esperances de la població- només dos dies després de tornar d'Alemanya i reprendre les seves obligacions d'Estat, que havia deixat de manera provisional, i per primer pic, a les mans d'Ebeid. Tanmateix, encara que es considerava gairebé segura la sortida del criticat Ebeid, el nom de Nazif no apareixia en gairebé cap de les travesses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris