algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els americans, convençuts d'un gran atemptat d'Al Qaeda per les eleccions

El secretari de Seguretat Nacional creu que intentarà influir en els resultats dels comicis

72274

El secretari de Seguretat Nacional creu que els terroristes podrien actuar en les convencions demòcrata i republicana.

El secretari de Seguretat Nacional dels EUA, Tom Ridge, anuncià ahir que el seu país «té informació creïble» que Al Qaeda està tramant un gran atemptat terrorista per influir en els resultats de les eleccions presidencials de novembre.

Tanmateix, indicà, de moment no s'incrementarà el nivell d'alerta terrorista, que roman en «groc» o «elevat».

Ridge indicà que s'ha arribat a la conclusió sobre els plans d'Al Qaeda després de l'atemptat de l'11 de març a Madrid i una sèrie de detencions al Regne Unit, Itàlia i Jordània.

No hi ha cap dubte que Al Qaeda té «la capacitat» per perpetrar un atemptat de gran magnitud, segons Ridge, el qual indicar que per ara la Casa Blanca no té informació sobre el lloc, el moment precís o el mètode que preveu la xarxa terrorista per atacar.

«Estam treballant de manera activa per obtenir aquestes dades», afirmà el secretari de Seguretat Nacional, per assegurar que els terroristes es mouen per «la creença errònia» que un atemptat «afectarà la determinació d'aquest país».

Entre els possibles objectius que s'han assenyalat per a un atemptat als EUA s'hi troben les convencions dels partits Republicà, el setembre a Nova York, i Demòcrata, a final d'aquest mes a Boston, per designar de manera oficial els seus candidats amb vista a les eleccions del 2 de novembre.

Ridge indicà que de moment el seu departament no té informació sobre possibles atemptats contra ambdós esdeveniments. Sí que precisà que tant el candidat demòcrata a la Presidència, John Kerry, com l'aspirant a la Vicepresidència, John Edwards, tenen protecció del Servei Secret.

«Estam revisant de manera constant les nostres mesures de seguretat», asseverà Ridge, abans de posar de manifest que avui dia s'han preparat, dins del mateix nivell d'alerta, moltes més mesures que fa un any o fins i tot fa cinc o sis mesos.

El Govern dels EUA elevà per darrera vegada a «taronja» o «alt» el risc d'accions terroristes al país el 21 de desembre passat, i el reduí el 9 de gener a «groc» o «elevat», on encara es manté.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris