algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Dol per la mort del seu veterà president Thomas Klestil

El mandatari havia de dir avui adéu a dotze anys de Presidència

Àustria es despertà ahir de dol després de la mort del seu cap d'Estat Thomas Klestil, als 71 anys d'edat i a 36 hores de l'acte de traspàs del poder al seu successor, Heinz Fischer, amb el qual preveia concloure avui els seus dotze anys de Presidència.

El cap de Govern, Wolfgang Schuessel, declarà el dol oficial per Klestil fins dissabte a tot el país i posà de manifest que Àustria ha perdut «un gran personatge, un austríac i europeu convençut». La mort sobtada de Klestil, pocs dies abans de lliurar la Presidència a Fischer, és un cop tràgic no només per a la seva família sinó també un esdeveniment trist per a tot Àustria, ja que ha exercit el seu càrrec amb gran lliurament i «disciplina», assenyalà el canceller.

Banderes negres onegen als edificis de l'Estat en senyal de dol nacional, als teatres al començament de cada funció i als col·legis públics es guardarà un minut de silenci i davant de la cancelleria de la Presidència s'encengueren espelmes i es diposità un ram de roses.

Durant el migdia d'ahir s'instal·là la capella ardent a la cancelleria de la Presidència, on s'acomiadaren del mort els membres del Govern, a l'horabaixa i en els pròxims dies la població podrà retre un últim homenatge al cap d'Estat mort. El sepeli tindrà lloc dissabte, després d'un rèquiem a la catedral de Sant Esteve, al cementeri Central de Viena, on Klestil tindrà una tomba d'honor al mausoleu presidencial.

Heinz Fischer, que prestarà jurament avui, davant del Parlament, va subratllar la bona col·laboració entre ambdós amb vista al traspàs del poder previst, en un ambient d'amistat i harmonia, malgrat pertànyer a partits polítics diferents. Aquesta harmonia es manifestà també en una conferència internacional de 16 caps d'Estat a Romania a finals de maig, en la que participaren el presidents i el seu substitut junts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris