nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

La CIA no digué a Bush que l'Iraq abandonà el seu programa d'armes

La CIA va rebre informació que l'Iraq havia abandonat el seu programa d'armament no convencional, però no ho comunicà al president dels Estats Units, George W. Bush, segons publicà ahir The New York Times.

En un article editat en primera plana que esmenta com a font funcionaris del Govern no identificats, el rotatiu sosté que alguns familiars de científics iraquians havien indicat, abans de la invasió dels Estats Units, que els programes d'armament nuclear, biològic i químic s'havien estat cancel·lat.

La CIA, indica el diari, no tan sols no va lliurar aquesta informació a Bush sinó que, a més, «va advertir de manera pública sobre l'amenaça que representaven les armes de destrucció massiva de Saddam Hussein».

Segons The New York Times, «l'existència d'una operació secreta prebèl·lica de la CIA per obtenir informació de familiars de científics iraquians, i el fet que aquestes declaracions no es comunicaren al president ni a altres funcionaris, foren descoberts pel Comitè Selecte d'Intel·ligència del Senat».

Des de l'estiu del 2002, quan el Congrés dels Estats Units claudicà de la seva prerrogativa constitucional per declarar la guerra i va atorgar al president Bush l'autoritat per decidir quan i com s'atacaria l'Iraq, la Casa Blanca va sostenir que el règim del país àrab era perillós pel seu armament nuclear.

Durant els mesos següents, Bush i diversos funcionaris del seu Govern escamparen a tort i a dret que l'Iraq tenia aquell armament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris