algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La mala salut de Milosevic provoca l'ajornament la nova fase del judici

El jutge fixarà una altra data amb «una revisió radical del procés»

Els jutges del Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPIY) ajornaren ahir fins una data indeterminada l'inici de la fase de defensa del judici a l'expresident iugoslau Slobodan Milosevic, a causa de la mala salut de l'acusat. El jutge Patrick Robinson, que presideix el procés, digué que el TPIY fixarà una nova data i que aquesta decisió inclourà «una revisió radical del procés».

Encara que l'inici de la fase de defensa estava previst per ahir (i ja havia estat ajornat el juny per la mala salut de l'acusat), Robinson començà l'audiència informant que la vista es limitaria a tractar qüestions de caràcter «administratiu».

El jutge explicà que els informes mèdics dels doctors que assisteixen Milosevic «indicaren la setmana passada que la pressió sanguínia de l'acusado era seriosament alta», pel que li aconsellaren «descans» i li recomanaren «evitar l'estrès durant aquesta setmana».

Tanmateix, tals informes no s'oposaven que Milosevic comparegués per tractar qüestions de caràcter «administratiu», pel que els jutges del TPIY mantingueren la seva compareixença per ahir, va explicar Robinson.

Milosevic aprofità l'audiència per acusar directament el jutge de l'«empitjorament» de la seva salut: «Vostè no m'ha donat temps per descansar i m'ha sotmès a terminis de temps estressants que em fan treballar sota pressió», li digué.

A més, argumentà que el reconeixement mèdic que li han realitzat aquest matí «prohibia estrictament» la seva compareixença d'ahir. Davant el comentari, Robinson es defensà adduint que no havia rebut cap informe mèdic tan recent i que els metges no s'oposaven a una compareixença per tractar qüestions «administratives».

Milosevic, que es defensa a si mateix, demanà als jutges que fixin una data «no abans» d'un mes, ja que considera que no estarà «en condicions abans d'aquest temps».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris